Danko vystúpi ako prvý slovenský politik v českom parlamente

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky sa v stredu 14. novembra 2018, zúčastní ako čestný hosť otvorenia 21. schôdze Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR. Uviedol to hovorca predsedu NR SR Tomáš Kostelník. Táto schôdza bude výnimočná práve tým, že bude venovaná 100. výročiu 1. zasadnutia Česko-Slovenského Revolučného národného zhromaždenia.

10.11.2018 13:23
danko Foto: ,
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko.
debata (21)

Pri tejto príležitosti vystúpi so svojím príhovorom v pléne aj predseda nášho zákonodarného zboru, Andrej Danko. Stane sa tak prvým politikom zo Slovenska, ktorý sa postaví za rečnícky pult pred poslancov českého parlamentu.

„Je to pre mňa obrovská česť, že po 25 rokoch samostatnosti Slovenskej republiky a Českej republiky sa naše vzťahy stali natoľko vrúcnymi, že môžem vystúpiť na parlamentnej pôde u našich bratov. Je to pre mňa ešte výnimočnejšie preto, že som nielen prvým Slovákom, ktorý dostal tú česť, ale som po Borisovi Jeľcinovi a Paulovi Ryanovi tretím zahraničným politikom, ktorému bolo umožnené rečniť pred českými poslancami, v ére ich samostatnosti,“ netajil svoju radosť predseda NR SR Andrej Danko.

Vystúpenie v českom parlamente bude už tretím zahraničným zákonodarným zborom, v ktorom bude predseda nášho parlamentu rečniť. Prvým bolo vystúpenie v Dume počas vlaňajšej oficiálnej návštevy Ruskej federácie. Poctu vo forme umožnenia rečnenia v pléne mu prejavili aj počas návštevy srbského parlamentu.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #český parlament