Lajčák bude s Pompeom rokovať o OBSE a Ukrajine

Sériu stretnutí s predstaviteľmi americkej administratívy zameraných na politicko-bezpečnostnú agendu a prezentáciu priorít nadchádzajúceho slovenského predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) absolvuje počas návštevy v USA minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák.

12.11.2018 12:46
vlada, lajcak Foto: ,
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák.
debata (23)

Do Spojených štátov odcestuje v utorok, informoval tlačový odbor rezortu diplomacie. Hlavným bodom návštevy bude rokovanie s americkým ministrom zahraničných vecí Michaelom R. Pompeom. Partneri okrem bilaterálnych záležitostí prediskutujú aktuálne obranno-bezpečnostné a zahraničnopolitické témy ako aj otázky týkajúce sa OBSE s akcentom na Ukrajinu. Stretnutie bude taktiež príležitosťou na zdôraznenie dôležitosti transatlantického partnerstva. S osobitným vyslancom pre Ukrajinu Kurtom Volkerom bude minister diskutovať o vývoji na Ukrajine, v strednej Európe a na západnom Balkáne.

Lajčák podpíše vo Washingtone D.C. bilaterálne Memorandum o porozumení medzi vládou Spojených štátov amerických, konajúcou prostredníctvom rozvojovej agentúry USAID, a ministerstvom zahraničných vecí SR v oblasti medzinárodnej rozvojovej spolupráce. Podpisom dokumentu sa naštartuje praktická spolupráca s USA prostredníctvom spoločných projektov v regióne západného Balkánu a v krajinách Východného partnerstva.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Miroslav Lajčák #OBSE