NAKA prekazila Dánom obchod so zbraňami zo Slovenska

Národná protizločinecká jednotka prostredníctvom medzinárodnej spolupráce dosiahla zadržanie dvoch občanov Dánska, ktorí sa podieľali na nákupe nelegálnych zbraní zo Slovenska. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

16.11.2018 15:37
debata (2)

„Národná protizločinecká jednotka NAKA PPZ spoločnou prácou s políciou Dánskeho kráľovstva s využitím inštitútov medzinárodnej spolupráce prostredníctvom Europolu a Eurojustu dosiahla, že dánska polícia dňa 7. novembra 2018 zadržala dvoch občanov Dánska, ktorí sa podieľali na nákupe nelegálnych zbraní zo Slovenskej republiky,“ vysvetlili policajti.

Ako ďalej informovali, obaja občania Dánska sú v súčasnosti vyšetrovaní vo vyšetrovacej väzbe. „V Dánsku im za trestný čin nelegálneho držania zbrane hrozí trest odňatia slobody s hornou hranicou 6 rokov,“ uviedli. Dodávajú, že za obdobný trestný čin na Slovensku hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Policajti tiež informovali, že vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu nie je možné v súčasnosti oznámiť žiadne konkrétne skutočnosti.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #zbrane