Polícia zadržala štvoricu Slovákov prevádzajúcu nelegálne Srbov a Ukrajincov

Úrad hraničnej a cudzineckej polície (ÚHCP) zadržal štvoricu Slovákov, ktorí zabezpečovali presun a nelegálnu prácu občanom Srbskej republiky a Ukrajiny na Slovensku. Obvinení sú zo zločinu prevádzačstva spáchaného formou spolupáchateľstva. Informuje o tom polícia na svojom profile na sociálnej sieti.

19.11.2018 16:46 , aktualizované: 18:37
debata (1)

Obvinení Slováci – Bruno Ž. (40), Daniel R. (45), Jozef Š. (40) a Rastislav Š. (50) mali od roku 2017 zabezpečiť pre viac ako 1000 Srbov a Ukrajincov prácu na Slovensku i Českej republike. „Pracovníkov zháňali priamo v ich domovskej krajine ako zástupcovia pracovnej agentúry a zvážali ich autobusmi, uvádza polícia. Škoda, ktorú spáchali neodvádzaním povinných platieb, zatiaľ vyčíslená nebola. "Platy cudzincov boli neadekvátne odpracovanému času,“ podotýka polícia.

Tá v tejto súvislosti vykonala v Bratislavskom a Trnavskom kraji štyri domové prehliadky a tri prehliadky iných priestorov. Počas zásahu zaistila mobilné telefóny, počítače, pamäťové zariadenia a listiny súvisiace s trestnou činnosťou, ale aj 50 kusov nábojov do samopalu.

Obvinení Slováci sú stíhaní väzobne, hrozí im trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

Na zásahu participovalo vyše 60 príslušníkov Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP, Kriminalistickí technici Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) Bratislava a Okresného riaditeľstva (OR) PZ Trnava, Príslušníci Mobilnej zásahovej jednotky Sobrance, príslušníci Riaditeľstva cudzineckej a hraničnej polície Bratislava a znalec na ekonomiku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prevádzači #polícia SR