Kosík je podľa našich informácií vo väzení, tvrdí Saková

Bývalý siskár Ľuboš Kosík je podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej stále vo väzení v Mali. Pripúšťa však, že informácie z Mali nemusia byť stopercentne spoľahlivé. Vyplýva to z jej slov po rokovaní vlády.

20.11.2018 15:00
Denisa Saková Foto: ,
Ministerka vnútra Denisa Saková.
debata

„Podľa oficiálnych informácií sa nachádza v Mali vo väzení. Ministerstvo spravodlivosti rokuje s čelnými predstaviteľmi, podľa mojich informácií chýba niekoľko podpisov na to, aby bol vydaný z väzby a za účasti letky ministerstva vnútra a špecializovaných jednotiek transportovaný na Slovensko,“ informovala Saková s tým, že rezort justície podniká kroky na jeho vydanie. Zároveň však na otázku, či sa môže stopercentne spoľahnúť na vyjadrenia z Mali, odpovedala, že Mali patrí do skupiny tretích krajín, čo sú veľmi rizikové krajiny. „Snáď sú tie informácie pravdivé,“ dodala s dôrazom na slovo snáď.

Kosík je bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby, ktorý sa podľa vlastných slov podieľal na únose Michala Kováča ml. Kosík poslal vyhlásil, že únos Michala Kováča mladšieho v roku 1995 osobne nariadil vtedajší šéf SIS Ivan Lexa. Ešte v decembri minulého roka Kosík potvrdil, že bol jedným z piatich členov komanda, ktoré v roku 1995 unieslo syna vtedajšieho prezidenta Michala Kováča. Tvrdí tiež, že disponuje informáciami vo veci vraždy Róberta Remiáša a plánu zavraždiť svedka únosu Oskara Fegyveresa. Zo Slovenska Kosík ušiel preto, že ho uznali za vinného v kauze falšovania zmeniek v hodnote 2,4 milióna eur. Kosíka zadržali v Mali v novembri 2016 na základe medzinárodného zatykača.

debata chyba
Viac na túto tému: #Denisa Saková #Ľuboš Kosík