Predsedníctvo Smeru nerokovalo o hrozbe demisie ministra Lajčáka

Predsedníctvo Smeru nerokovalo o hrozbe demisie ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka. Ako uviedla dnes po rokovaní členka predsedníctva strany Denisa Saková, SR má červené state ku Globálnemu migračnému kompaktu z dielne OSN, s ktorými zásadne nesúhlasí a budú to prezentovať zástupcovia SR v Maroku na najbližšom stretnutí.

20.11.2018 16:13
smer, fico, pellegrini, kalinak Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (8)

Lajčák dnes povedal, že ak by Národná rada SR svojím uznesením zablokovala odsúhlasenie Globálneho kompaktu o migrácii z dielne Organizácie Spojených národov, asi by zvažoval demisiu.

Saková sa chystá v stredu na mimoriadnu schôdzu NR SR, na ktorej má byť odvolávaný šéf parlamentu Andrej Danko. „Podporím predsedu, aby zostal vo funkcii,“ uviedla. Dôvodom odvolávania je jeho rigorózna práca.

Na predsedníctve Smeru dnes podľa Sakovej hovorili o sneme, ktorý bude 8. decembra v Trenčíne. „Hovoriť na ňom budeme o politickej situácii a smerovaní strany na budúci rok. Zároveň bude prípravou na voľby v roku 2020,“ povedala. O prezidentskom kandidátovi strany dnes nehovorili a Saková si nemyslí, že budú o ňom hovoriť na sneme.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Miroslav Lajčák #Denisa Saková #Globálny pakt o migrácii