Sulík má v sobotu oznámiť, či bude kandidovať v eurovoľbách

Predseda SaS Richard Sulík má v sobotu na programovej konferencii oznámiť, či bude v budúcoročných voľbách kandidovať do Európskeho parlamentu.

23.11.2018 14:15
tk, opozicia, Remisova, Galko, Sulik, Foto: ,
Predseda SaS Richard Sulík.
debata (28)

Ako povedal dnes pre agentúru SITA analytik Ján Baránek, pre SaS by bolo lepšie, keby Sulík zostal na Slovensku. „Z hľadiska vnútropolitického je dôležitejšie pre stranu, aby predseda pôsobil doma,“ zdôraznil Baránek.

Podľa Baránka druhý uhol pohľadu je Sulík a jeho politické názory, najmä jeho eurorealizmus, ktorý je schopný priniesť do Európskeho parlamentu. „Ale na rozdiel od vnútornej politiky, tam ho má kto nahradiť. Doma pôsobí ako predseda strany. Preto je dôležité, aby bol pred parlamentnými voľbami na Slovensku. Pre SaS je dôležitejšie, aby jej predseda nesedel v Bruseli, ale aby bol fyzicky dosiahnuteľný na Slovensku,“ vyhlásil Baránek.

Na úvod Programovej konferencie SaS vystúpi predseda strany Richard Sulík so zásadným vyhlásením smerom k budúcoročným voľbám do Európskeho parlamentu. Rovnako bude informovať aj o ďalších krokoch SaS v súvislosti s eurovoľbami. K delegátom sa na Programovej konferencii prihovorí aj kandidát na prezidenta Robert Mistrík.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #eurovoľby