Ondrej Sukeľ pokračuje vo funkcii prezidenta lekárnickej komory

Ondrej Sukeľ pokračuje vo funkcii prezidenta Slovenskej lekárnickej komory (SLeK). Informovala o tom SleK vo svojej tlačovej správe. Sukeľ zastáva funkciu prezidenta od roku 2014. Delegáti komory zvolili na najbližšie štvorročné obdobie všetky zákonné orgány.

26.11.2018 10:23
Ondrej Sukeľ, prezident slek, Foto:
Ondrej Sukeľ, prezident Slovenskej lekárnickej komory.
debata (1)

Delegáti vo funkcii potvrdili polovicu doterajších členov Rady SLeK. Prvým viceprezidentom sa stal Norbert Chano a 2. viceprezidentkou sa stala Miroslava Snopková.

Podľa Sukeľa je komora na okraji záujmu zdravotníckeho rezortu. „Sme jediným segmentom zdravotníctva, ktorý má nariadené bezplatné pohotovostné služby. V lekárenstve dlhodobo klesá reálne ohodnotenie práce, nemáme kompenzované náklady na aplikáciu e-zdravia. Sme vystavení nezmyselným až šikanóznym postupom za nedostatky e-zdravia, ktoré sme nespôsobili,“ uviedol. Aj tieto negatíva chce znovuzvolený prezident riešiť.

V minulom funkčnom období sa komora venovala nielen legislatíve, osvetovými projektmi sa zameriavala na pacienta. "Kampane ako Kto má kľúče od skrinky s jedmi? Dieťa nie je malý dospelý, Lieky počas dojčenia a najmä kľúčový projekt Interakcie liekov sú reálnou ukážkou toho, že zdravý pacient má byť výsledkom našej práce, a preto chceme s osvetou zameranou na pacienta pokračovať aj v roku 2019,“ uviedol Ondrej Sukeľ, ktorý projekty inicioval.

SLeK sa zapojila aj do projektu Nedostupné lieky, ktorého výsledky viedli k novele zákona o liekoch. Tá podľa komory zásadne zlepšila dostupnosť liekov pre slovenských pacientov. SLeK bola iniciátorom založenia medzinárodnej odbornej konferencie V4 PharmFORUM, začala vydávať odborný historický časopis Slovenský lekárnik a realizovala množstvo aktivít, ktoré zhrnula do vlastnej charakteristiky – Moderná inštitúcia s tradíciou.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská lekárnická komora #Ondrej Sukeľ