Na severovýchode, v Bratislave a Košiciach bude snežiť

Na Slovensku sa tento týždeň ochladí a v niektorých oblastiach bude snežiť. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok a utorok výstrahu 1. stupňa pred snežením pre okresy Poprad, Kežmarok, Levoča, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Sabinov, Prešov, Bardejov a Svidník, kde začne snežiť dnes poobede.

26.11.2018 14:02
Bratislava počasie sneh zima, snezenie,... Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (2)

Spadnúť môže okolo 20 centimetrov snehu. V utorok platí výstraha prvého stupňa pred snežením aj v okresoch Bratislava a Košice, kde môže nasnežiť okolo päť centimetrov. Na severe a východe Slovenska bude aj silný vietor a môžu sa tvoriť snehové jazyky.

Tento týždeň sa podľa SHMÚ na Slovensku výrazne ochladí. „Ochladenie sa bude týkať nielen vysokých a stredných polôh, ale postupne ho pocítime aj v nižších polohách,“ informoval SHMÚ. V strede týždňa očakávajú meteorológovia výrazný pokles nočnej teploty vzduchu, vyskytnú sa aj celodenné mrazy. Počas najchladnejších dní vystúpi na juhu teplota vzduchu len slabo nad nulu, na severe bude maximum teploty len okolo –5 stupňov Celzia. V noci bude postupne na celom území mrznúť, pričom v dolinách a kotlinách môže teplota vzduchu klesnúť až na –15 stupňov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #sneh #sneženie