Na juhu zrazilo auto cyklistu, pri Modre skončilo auto na streche

Pri dopravnej nehode medzi obcami Zlaté Klasy a Nový Život – Tonkovce v okrese Dunajská Streda prišiel o život 65-ročný cyklista. Nehoda sa stala v sobotu približne o deviatej hodine. Informovala o tom polícia.

01.12.2018 11:45 , aktualizované: 12:16
debata (1)

„V smere od obce Nový Život na Zlaté Klasy viedol 22-ročný vodič nákladné auto Peugeot Expert. Cyklista sa pohyboval v rovnakom smere, pričom pravdepodobne náhle vybočil zo smeru svojej jazdy,“ dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Auto zachytilo cyklistu pravou stranou. Muž utrpel v dôsledku zrážky zranenia, ktorým na mieste podľahol. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča auta negatívna. Polícia v súčasnosti vykonáva na mieste nehody odklon premávky po vedľajších cestách.

Pri Modre auto skončilo na streche

Hasiči zasahujú pri dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste v smere z Modry do Budmeríc. TASR o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

„Hasičská jednotka po príjazde na miesto vykonala prieskum, pri ktorom zistila, že ide o dopravnú nehodu osobného motorového vozidla, ktoré vyletelo z cesty a prevrátilo sa na strechu,“ uviedli hasiči. Na mieste zasahujú tri bratislavské jednotky s jedným kusom techniky. „Hasiči poskytujú prítomným osobám prvú pomoc a vykonávajú na vozidlách protipožiarne opatrenia,“ doplnili.

Polícia zároveň upozorňuje vodičov v Bratislavskom kraji na zasnežený a zľadovatený povrch ciest a vyzýva ich k opatrnosti. Zároveň ich vyzýva, aby dbali na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami a znížili rýchlosť. Apeluje aj na chodcov, aby sa pred vstupom na vozovku presvedčili, že svojim pohybom na vozovke neohrozia seba ani ostatných účastníkov cestnej premávky.

Pri Sládkovičove sa zrazili dve autá

V smere zo Senca do Sládkovičova sa dnes ráno zrazili dve autá, jedno skončilo v priekope. Hasiči poskytli zraneným osobám prvú pomoc v spolupráci s posádkami Záchrannej zdravotnej služby a zabezpečili autá proti vzniku požiaru. Polícia v oboch smeroch odkláňa premávku. Pri nehode bolo po jej nahlásení päť hasičov s dvomi kusmi techniky. Agentúru SITA dnes ráno informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková dnes uviedla, že pri nehode sa zranili traja ľudia. Polícia upozorňuje vodičov na zasnežený a zľadovatený povrch ciest v Bratislavskom kraji. „V tejto súvislosti vyzývame všetkých vodičov, aby na cestách zvýšili opatrnosť a svoju jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky. Vodičov zároveň upozorňujeme, aby dbali na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami a znížili rýchlosť,“ spomenula. „Zároveň apelujeme aj na chodcov, aby sa pred vstupom na vozovku presvedčili, že svojim pohybom na vozovke neohrozia seba, ani ostatných účastníkov cestnej premávky,“ ukončila Mihalíková.

Cestári upozorňujú na sneh i poľadovicu

Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných komunikácií, horských priechodov a ciest na Slovensku sú momentálne zjazdné. Vodiči by si však mali dávať pozor na tvorbu poľadovice v okrese Prievidza i zľadovatený sneh na cestách v okresoch Poprad, Prešov, Stará Ľubovňa a Trenčín. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Povrch vozoviek ciest I., II. a III. triedy je podľa cestárov prevažne suchý, na západe Slovenska a v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska vlhký až mokrý. „Na západnom Slovensku a vo vyšších polohách stredného a východného Slovenska sa na vozovkách môže nachádzať vrstva čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do dvoch centimetrov,“ upozorňuje SSC.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #sneženie #dopravné nehody