Polícia preverí kauzu Sun Park Residence na základe trestného oznámenia

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave preverí kauzu Sun Park Residence na základe trestného oznámenia, ktoré ešte v marci podala poslankyňa Národnej rady SR Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS). Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

04.12.2018 15:54
debata (9)

Szeiff potvrdil, že v súčasnosti sú v tejto veci vykonávané potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia.

„Kauzu odštartoval blog vozičkárky Natálie Turčinovej, ktorá si s partnerom Martinom kúpila byt v rozostavanom projekte Sun Park Residence. Mladý hendikepovaný pár, ktorý trpí svalovou dystrofiou, síce zaplatil zálohu 80-tisíc eur na účet devolopera projektu, no nezískal bývanie. Keď si chceli vziať úver, banka im ho nedala, lebo im oznámila, že na zmluve nesedí vlastník,“ uvádza v stanovisku Ďuriš Nicholsonová s tým, že následne sa jej ozval ďalší z poškodených z projektu Sun Park Residence s tým, že ich je okolo 20.

„Uskutočnilo sa s nimi stretnutie, na ktorom sme sa dohodli, že zozbierajú údaje od všetkých poškodených a spracujeme trestné oznámenie. Tak sa aj stalo,“ uviedla Ďuriš Nicholsonová. Zároveň doplnila, že „keďže polícia v zákonnej lehote nerozhodla, spracovali sme žiadosť o preskúmanie zákonnosti postupu polície na prokuratúru“. „Potom prišla odpoveď z prokuratúry, v ktorej sa píše, že to, že polícia za pol roka v samotnej veci neurobila takmer nič, je normálne, a teda zákonné. O to viac ma teší súčasné upovedomenie o začatí trestného stíhania v tejto veci,“ uzavrela poslankyňa liberálov.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #trestné oznámenie #Lucia Ďuriš Nicholsonová