Cestári varujú pred poľadovicou

Na ceste I. triedy v úseku medzi Mokrancami a Šacou je poľadovica. Rovnako si na zľadovatené úseky musia dať pozor šoféri na cestách III. triedy v okrese Rajec. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na webe Zjazdnost.sk.

15.12.2018 11:06 , aktualizované: 15:19
debata (4)

„Zľadovatený sneh do 2 cm je na ceste medzi Skalkou a Kremnicou, takisto na cestách III. tried v okrese Žarnovica a v oblasti Makova a Čadce,“ dodáva SSC.

Husté sneženie hlásia aj z Trnavského kraja. Podľa webu SSC sú zasnežené cesty aj na viacerých úsekoch na juhu Nitrianskeho a Banskobystric­kého kraja.

S čerstvým, kašovitým či utlačeným snehom je potrebné rátať aj na cestách nižších tried v hornatejších oblastiach Slovenska; snehová vrstva do 1–2 cm je tiež na horských priechodoch Podspády, Vrchslatina, Huty, Havran, Skýcov Herlianske Sedlo, Besník a Čertovica.

V Bratislave bola obmedzená MHD

Pre sneženie dnes doobeda nepremávali niektoré spoje mestskej hromadnej dopravy v hlavnom meste. Ako informoval Dopravný podnik Bratislava, od 9:00 do 12:00 pre nepriaznivé počasie meškali spoje od 5 do 20 minút. Niektoré linky dočasne nepremávali, alebo jazdili po skrátenej trase. Konkrétne od 6:30 do 07:30 pre nepriaznivé poveternostné podmienky dočasne nepremávala linka 44, ktorá jazdí po kopcovitom teréne na Kolibu. Približne od 9:15 do 11:30 nepremávali linky 23, 123, 30 a 63 cez komunikáciu Podháj do Lamača. Linky sa otáčali na Hodonínskej.

Od piatkového neskorého večera do dnešného obeda v Bratislave snežilo. V tomto čase platila v bratislavskom okrese výstraha najnižšieho 1. stupňa, ktorú vydal Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #cesty #zima #poľadovica