Inšpekcia ministerstva vnútra prešetruje, či z polície unikajú informácie v súvislosti s vraždou Kuciaka

Inšpekcia ministerstva vnútra vyšetruje únik informácii z objasňovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ako aj vypočúvania nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Informoval o tom v pondelok vo svojom stanovisku tlačový odbor ministerstva. Inšpekcia zisťuje, či informácie mohli uniknúť z prostredia Policajného zboru (PZ) SR.

17.12.2018 14:55
debata (10)

„Inšpekcia Ministerstva vnútra (MV) SR vedie v súvislosti s oboma vecami trestné stíhanie vo veci trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Zároveň zisťuje aj to, či informácie mohli eventuálne uniknúť z prostredia PZ alebo nie. Dosiaľ nebolo vnesené obvinenie žiadnej osobe. Príslušníci inšpekcie vykonávajú všetky úkony potrebné pre ďalšie rozhodnutia vo veci,“ informoval rezort.

V piatok (14.12.) polícia informovala, že medializované informácie o vypočúvaní Bödöra sa nezakladajú „úplne na pravde“. Policajný prezident Milan Lučanský avizoval opatrenia na zabránenie úniku informácii. Polícia tak reagovala na informácie Denníka N, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) vypočúvala Norberta Bödöra v súvislosti s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda novinára Jána Kuciaka #Martina Kušnírová #vyšetrovanie vraždy