Koalícia stabilná je a do roku 2020 vydrží, povedal Pellegrini

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer) je presvedčený, že súčasná vládna koalícia je stabilná a do roku 2020 vydrží. Povedal to dnes v diskusnej relácii Televízie TA3 V politike s tým, že táto krajina si zaslúži mať riadne parlamentné voľby v roku 2020. Zároveň dodal, že s predsedom strany Robertom Ficom má dobré vzťahy, nepociťuje žiadne pnutie a má voľné ruky na výkon svojej pozície.

23.12.2018 13:59
pellegrini Foto: ,
Predseda vlády Peter Pellegrini.
debata (6)

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer) hodnotil aj rok 2018 z pohľadu politiky, podľa neho Slovensko pod vedením tejto koalície prosperuje, má najnižšiu nezamestnanosť v histórii jeho existencie, prvýkrát sa predložil vyrovnaný rozpočet, ak všetko dobre pôjde, už sa nebudú zadlžovať ďalšie generácie.

Na margo politických udalostí tohto roka sa v relácii vyjadril aj predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS), ktorý uviedol, že mu je ľúto, že sa mu nepodarilo na začiatku roka uzmieriť predsedu strany Smer Roberta Fica a prezidenta SR Andreja Kisku. Pripomenul tiež, že je dôležité, aby ľudia išli voliť, budú prezidentské voľby, ako aj voľby do európskeho parlamentu. Na otázku moderátora, že sa špekuluje o dátume prezidentských volieb 16. a 30. marca Andrej Danko povedal, že „to nie je špekulácia, tieto termíny prichádzajú naozaj do úvahy a s veľkou pravdepodobnosťou 10. januára budúceho roka to tak podpíšem“.

Podľa predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka bol tento rok turbulentný, bohatý na udalosti a zmeny. SaS dobudovala regióny, zriadila mládežnícku organizáciu a je pripravená prevziať zodpovednosť za Slovensko. „Sme pripravení a máme všetky predpoklady, ako aj odhodlanie,“ uviedol ďalej Sulík. Dodal, že sa rozhodol, že nebude opätovne kandidovať do európskeho parlamentu, ale na predsedu strany kandidovať bude.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Pellegriniho vláda