Vodiči by na slovenských cestách mali jazdiť opatrne, upozorňuje SHMÚ

Na slovenských cestách by mali byť vodiči opatrní aj v najbližších dňoch. Výstraha pred poľadovicou platí naďalej pre takmer celé Slovensko, s výnimkou Bratislavského a Trnavského kraja. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

25.12.2018 21:32
debata

Meteorológovia v nadchádzajúcich dňoch zároveň varujú aj pred silnejším vetrom na horách. Výstraha prvého stupňa je predbežne vydaná pre oblasti Banskobystrického, Žilinského a Prešovského kraja. „Na hrebeňoch Tatier a Nízkych Tatier sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 70 – 85 km/h,“ uvádza SHMÚ na svojej webovej stránke. Rýchlosť vetra predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo.

Výstraha pred vetrom platí predbežne od stredy (26.12.) od 6.00 h. do štvrtka (27.12.) do 12.00 h.

V súčasnosti by mali byť podľa Slovenskej správy ciest (SSC) zjazdné všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty, cesty I. až III. triedy a tiež horské priechody. „Na cestách v obvode Lipany sa vo vyšších polohách v dôsledku vetra vytvárajú snehové jazyky,“ upozorňuje SSC na svojej webovej stránke zjazdnost.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #SHMÚ