Kaliňák doručí abdikáciu v pondelok, nahradiť by ho mal Peter Náhlik

Exminister vnútra Robert Kaliňák (Smer) doručí svoje vzdanie sa mandátu do parlamentu až v pondelok 31. decembra. Zároveň podľa informácií TASR ho po tomto kroku v poslaneckej lavici nahradí Peter Náhlik (Smer), ktorý musel zo zákonodarného zboru odísť, keď sa v septembri do parlamentu vrátil bývalý vedúci Úradu vlády SR Igor Federič (Smer).

28.12.2018 11:43
kalinak Foto: ,
Na archívnej snímke Robert Kaliňák.
debata (11)

Kaliňák v TV Pravda oznámil, že sa do konca roka 2018 vzdá mandátu poslanca v Národnej rade (NR) SR. „Zistil som, že dlh, ktorý voči rodine mám, je oveľa väčší, ako som si myslel, a mal by som ho splácať. Odchádzam z parlamentu, do konca roka chcem odovzdať list predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi (SNS) o tom, že sa vzdávam mandátu,“ avizoval.

Video

Podľa Kaliňáka je človek bez mandátu slobodnejší, môže oveľa viac hovoriť a viac sa brániť. „Chcem brániť dobré meno Smeru-SD aj jednotlivých predstaviteľov. Obnovím si aj advokátsku licenciu,“ povedal s tým, že v strane Smer ako jej spoluzakladateľ ostáva, keďže kabáty nemení.

Či bude kandidovať vo voľbách v roku 2020, zatiaľ jasné nie je. „Ako konkrétnu rieku prejdem, poviem vtedy, keď pred ňou budem stáť. Pred touto riekou momentálne nestojíme, je to relatívne ďaleko a neviem sa k tomu ani v tejto chvíli vyjadriť,“ dodal Kaliňák.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kaliňák #poslanecký mandát