Obžalovaný zo zabitia Filipínca Henryho ostáva vo väzbe

Juraj H. ktorý je obžalovaný v prípade zabitia filipínskeho občana Henryho Seraficu Acordu ostáva vo väzbe.

28.12.2018 12:18
Juraj H. Foto: ,
Policajti vedú Juraja H., obvineného zo zabitia Filipínca Henryho Acordu, pred sudcu.
debata (1)

"Krajský súd v Bratislave dňa 27. decembra na neverejnom zasadnutí o sťažnosti prokurátorky proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava I zo dňa 19. decembra rozhodol tak, že zrušil predmetné uznesenie súdu prvého stupňa a ponechal obžalovaného J. H. vo väzbe z nezmenených dôvodov. To znamená. že dôvody takzvanej preventívnej väzby u obžalovaného naďalej trvajú. Zároveň Krajský súd v Bratislave zamietol žiadosť obžalovaného J. H. o prepustenie z väzby na slobodu.

Rozhodnutie je právoplatné," informoval agentúru SITA hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Okresný súd Bratislava I ešte minulý týždeň rozhodoval o ďalšom trvaní väzby Juraja H, pričom rozhodol tak, že ho prepustil z väzby na slobodu. Sťažnosť proti tomuto rozhodnutiu ihneď podala prokurátorka Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Incident sa odohral v sobotu 26. mája v skorých ranných hodinách na Obchodnej ulici v Bratislave. Acorda sa vtedy zastal dvoch žien, ktoré obťažoval práve 28-ročný Juraj H. Ten Acordu následne mimo iného kopol do hlavy, na základe čoho Filipínec 31. mája zomrel v nemocnici. Okresný prokurátor pôvodne pre Juraja H. prvotne obvineného pre ublíženie na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva ani nežiadal väzbu. Keď však napadnutý zomrel, skutok bol prekvalifikovaný na zabitie a dozor nad prípadom prevzal krajský prokurátor. Ten súhlasil s návrhom polície na väzobné stíhanie obvineného, čomu sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I vyhovel. Súdne pojednávanie v tomto prípade začína 28. januára 2019.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Henry Acorda