Bugár považuje za politický hyenizmus zneužívať migračný pakt OSN

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár považuje za politický hyenizmus zneužívať taký dokument, ako bol migračný pakt OSN, pre ktorý podal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák demisiu.

28.12.2018 13:51
Most Híd Foto: ,
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár
debata (50)

Ako povedal dnes pre agentúru SITA, Most-Híd presadzoval, aby sa naše výhrady dostali do zápisnice k oficiálnemu dokumentu.

„Ale to bolo potrebné tam povedať, inak sa to nemalo šancu do dokumentu dostať. Dokument prijali aj bez nás, ale aj bez našich výhrad. To nepovažujem za šťastné riešenie,“ uviedol.

Ústavní právnici podľa Bugára hovoria, že ústava je v prípade podania demisie jednoznačná. „Štátny orgán, teda aj minister a prezident môžu konať ako štátne orgány len v súlade so zákonom. Počul som, že opozícia, chce napadnúť tento proces s demisiou na ústavnom súde. Teda chce sa na neho obrátiť, či je možné stiahnuť demisiu. Toto budeme musieť vyriešiť tak, aby to bolo nespochybniteľné,“ konštatoval.

Vyjadrenie ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka na margo paktu a demisie v prípade jeho neprijatia si pozrite vo videu TV Pravda z 20. novembra.

Video
50 debata chyba
Viac na túto tému: #migračný pakt OSN