Tragédie silvestrovskej noci - vražda aj smrteľné nehody

Silvestrovská noc dala poriadne zabrať všetkým záchranným zložkám. S nešťastiami akoby sa pretrhlo vrece. V Trenčianskom kraji sa vraždilo, v Trnavskom zase autá zrážali chodcov a končili mimo cesty.

01.01.2019 18:00
Hasiči zasahujú pri požiari bytu v Dubnici nad... Foto: ,
Hasiči zasahujú pri požiari bytu v Dubnici nad Váhom.
debata (3)

Vražda s troma promile

Tragicky sa skončili oslavy konca starého roka v Prievidzi. Nešťastiu, na konci ktorého je mŕtvy 55-ročný muž, predchádzalo podľa susedov a svedkov popíjanie alkoholu. „Krajský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. V pondelok večer bol v jednom z bytov v Prievidzi nájdený mŕtvy 55-ročný muž. Policajti zadržali jednu osobu ktorá sa nachádzala na mieste činu. Či bola pod vplyvom alkoholu, nebudeme zatiaľ komentovať,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Podľa nej polícia vykonáva potrebné procesné úkony a bližšie informácie poskytne, keď to bude možné. Viac svetla do prípadu vnesie aj pitva.

Podľa susedov však silvestrovským oslavám v prievidzkom byte dominovalo veľké množstvo alkoholu a následná hádka medzi mužom a ženou, pri ktorej asistoval nôž.

Turistika sa šťastne neskončila

Na Silvestra zomrel aj muž, ktorý sa vybral spolu s ďalšími turistami ešte 26. decembra na vrch Vápeč. Turistika sa však rozhodne neskončila šťastne. Vladimír (52) z Ilavy sa pri výstupe šmykol a spadol z veľkej výšky. „Bol to strmý terén. Padal približne šesťdesiat metrov šmykom dole. Po páde ešte vstal a šiel po vlastných, všetci si mysleli, že bude v poriadku, že ako zázrakom sa mu nič nestalo,“ povedal jeden zo svedkov. Aj keď sa zdalo, že muž sa druhýkrát narodil, opak bol pravdou. Nešťastník skončil v nemocnici, kde sa ukázalo, že jeho zranenia sú veľmi vážne a na konci starého roka na ich následky zomrel.

Smrteľná prechádzka po ceste

Aj v Trnavskom kraji sa s tragédiami pretrhlo vrece. Jeden chodec utrpel vážne zranenia, druhý zomrel a smola neobchádzala ani vodičov. Všetky tri nešťastia sa prihodili po silvestrovských oslavách.

Galantskí policajti päť minút po tretej hodine ráno dokumentovali dopravnú nehodu, pri ktorej osobné auto Opel zrazilo mladého, iba 22-ročného chodca z Pustých Úľan. Ten sa pohyboval po ceste medzi Galantou a Sládkovičovom. Chýbali mu však reflexné prvky na oblečení. „Chodec utrpel vážne zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice. Dychovou skúškou na alkohol nebolo 27-ročnému vodičovi zistené požitie alkoholu,“ povedala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Krátko po tejto tragédii leteli policajti z Dunajskej Stredy k nehode medzi obcami Báč a Blatná na Ostrove. Tam o piatej hodine ráno z nezistených príčin zišiel z cesty vodič s Fabiou. Vodič bol zakliesnený vo vozidle a utrpel ťažké zranenia. Po prevoze do nemocnice zomrel. Či pred jazdou pil, ukáže pitva.

Už o dve hodiny neskôr došlo k tragickej dopravnej nehode pri obci Baloň v smere od Medveďova v dunajskostredskom okrese. Osobné auto Fiat Ducato, ktoré šoféroval 19-ročný mladík, zrazilo iba o rok staršieho chodca. Ten sa pohyboval po strede cesty v tmavom oblečení a bez jediného reflexného prvku. Vodič pred jazdou nepil, či bol opitý mladík, ktorý kráčal po ceste, ukáže pitva. „Polícia upozorňuje chodcov, že na ceste sú v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov neviditeľní. Malý reflexný prúžok na ruke môže zachrániť život. Vyzývame účastníkov cestnej premávky, aby sa v novom roku na cestách správali zodpovedne,“ zdôraznila Kredatusová.

Požiar v Dubnici

Nový rok sa začal mimoriadne nešťastne aj v Dubnici nad Váhom. „Hasiči zasahujú pri požiari bytu v Dubnici nad Váhom. Požiar vypukol v byte na 2. poschodí, pričom sa ho už podarilo lokalizovať. Hasičom prácu komplikuje silné zadymenie v priestoroch bytu. Následkom požiaru bola usmrtená jedna osoba,“ potvrdila Katarína Križanová z Hasičského a záchranného zboru.

Zatiaľ nie je jasné, čo požiar v byte spôsobilo. Podľa susedov žila v byte dôchodkyňa sama.

Hasiči zasahujú pri požiari bytu v Dubnici nad... Foto: Tatiana Michalková, Pravda
Hasiči zasahujú pri požiari bytu v Dubnici nad Váhom. Hasiči zasahujú pri požiari bytu v Dubnici nad Váhom.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #tragédia #silvester 2018