Gönci a Danko predstavili vízie rozvoja a koncept finančných poukazov

Jozef Gönci, oficiálne prvý štátny tajomník pre šport na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu predstavil v pondelok vízie na skvalitnenie tohto odvetvia. Osobitnou ambíciou, ktorú inicioval aj predseda NR SR Andrej Danko, je zriadenie osobitného ministerstva športu a cestovného ruchu, ktoré by malo efektívnejšie riešiť problémy, zabezpečovať adekvátne podmienky pre špičkových reprezentantov a priblížiť šport deťom.

07.01.2019 16:17 , aktualizované: 17:16
Jozef Gönci, Andrej Danko Foto: ,
Zľava: Jozef Gönci, oficiálne prvý štátny tajomník pre šport na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu a Predseda SNS Andrej Danko.
debata (11)

Zvýšiť záujem a dostupnosť športových aktivít pre deti má zavedenie finančných poukazov. Tie by mali fungovať na podobnom princípe ako rekreačné poukazy. Rodičia by zaplatili 225 eur, zamestnávateľ by mal dobrovoľnú možnosť pridať 275 eur. Táto čiastka by bola oslobodená od daní a odvodov. Počas prvého polroka vo funkcii chcem vypracovať návrh, aby ho každý dostal na posúdenie," zdôraznil Gönci na pondelkovej tlačovej konferencii.

Cieľom je podľa Danka pre deti, aktívnych či amatérskych športovcov a záujemcov o šport zriadiť haly, vybaviť ich potrebnými športovými prostriedkami, ktoré by boli financované štátom v spolupráci s mestami a obcami. „Toto je cesta a cieľ, aby každé dieťa malo možnosť na Slovensku športovať vo svojej obci aj s podporou štátu,“ povedal.

O športové poukazy by mohol požiadať zamestnanec u svojho zamestnávateľa, ktorý zatiaľ na dobrovoľnej báze by mal možnosť prispieť na aktivity dieťaťa zaregistrovaného v športovom klube. „Športové poukazy budú fungovať ako rekreačné poukazy, čiže budú oslobodené od daní a odvodov. To bude vlastne príspevkom od štátu. Taktiež firma bude mať úľavu na daniach, ak by podporila vybraný športový klub,“ vysvetlil Danko.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Gönci #Andrej Danko #športové poukazy