VIDEO: Rezešova vila na predaj. Pozrite si luxusné sídlo

Bazén, garáž pre štyri autá, historické kachle potiahnuté 24-karátovým plátkovým zlatom, koberce Versace... Luxusná košická vila, ktorá patrí rodine niekdajšieho oceliarskeho magnáta a bývalého Mečiarovho privatizéra Alexandra Rezeša, je na predaj. Hoci cenu povedia iba vážnemu záujemcovi, šepká sa o milióne eur. Rezeš zomrel v roku 2002. Vilu predávajú jeho príbuzní.

09.01.2019 16:57
debata (166)

Realitný portál REMAX zverejnil niekoľko záberov z interiéru, ktorý chce pôsobiť luxusne a okázalo. O názor k vybaveniu vily požiadala TV Pravda interiérovú dizajnérku Janu Cymorkovú. Podľa nej zariadenie patrí niekomu, kto chce veľa všetkého a chce to ukázať. Počas nahrávania videa Cymorková nevedela o tom, že nehnuteľnosť patrí Rezešovej rodine.

Video

Dom, ktorý sa tento týždeň dostal do ponuky realitnej kancelárie, má patriť Eve Rezešovej, manželke Alexandra Rezeša. Veľkopodnikateľ a bývalý minister dopravy vo vláde Vladimíra Mečiara zomrel v lete roku 2002 na zlyhanie srdca. Rezeš bol jedným z privatizérov Východoslovenských železiarní v roku 1994, zakrátko v podstate ovládal celý podnik. Jeho skupina nakúpila železiarne v ďalších krajinách či futbalové kluby. Železiarne však nemali dobré hospodárske výsledky a len štyri roky po privatizácii sa firma dostala do veľkých ekonomických problémov, nevládala splácať záväzky a stratila aj politické krytie, keďže Mečiarovo HZDS neuspelo vo voľbách. Oceliarenské jadro získal strategický americký investor a vznikol U. S. Steel Košice – ale už bez Rezešovcov.

Sídlo rodiny Rezešovcov v Košiciach je na predaj.
Sídlo rodiny Rezešovcov v Košiciach je na predaj.
+18Sídlo rodiny Rezešovcov v Košiciach je na predaj.

Vila v luxusnej košickej štvrti je zariadená v barokovom štýle. Momentálne v nej žije Eva Rezešová s dcérou Evou Varholíkovou, ktorú len nedávno pustili z maďarského väzenia, kde si odpykávala trest za smrteľnú dopravnú nehodu, a s vnučkou.

Podľa informácií realitnej kancelárie dom zrekonštruovali v roku 2004 a je vhodný aj pre najnáročnejšieho klienta. Mozaikové dubové parkety, centrálna klimatizácia, kozub obložený zeleným talianskym mramorom, strop s benátskym štukom, koberce značky Versace, posteľ s baldachýnom a pozlátenou konštrukciou… Dom dýcha gýčovitým luxusom. Na prízemí bazén, solárium a sauna, v suteréne kotolňa, práčovňa, garáž pre štyri autá.

Realitná kancelária, ktorá nehnuteľnosť so zastavanou plochou 481 štvorcových metrov a na pozemku s výmerou 1 580 štvorcových metrov ponúka na predaj, o detailoch nechce hovoriť. Trvá iba na osobnom stretnutí. Klan Rezešovcov už dlhodobo s médiami nekomunikuje.

Cena nie je známa, dozvie sa ju iba vážny záujemca. Šepká sa však, že Rezešová chce za vilu milión. Podľa skúseného realitného agenta by však bola aj takáto nehnuteľnosť v luxusnej košickej štvrti za milión eur nepredajná. „Kúpiť sa tam dajú oveľa novšie rodinné domy, ktorých cena je oveľa nižšia," konštatoval.

V košickej štvrti boháčov bývala pred časom pokope celá rodina Rezešovcov v troch rodinných domoch. Dom Evy Varholíkovej Rezešovej predali pred piatimi rokmi, už vtedy sa špekulovalo, že rodina by mohla mať finančné problémy. Jej dom bol v ponuke za 450-tisíc eur. Hneď oproti predávanej vile Evy Rezešovej staršej má rodinný dom aj jej syn Július, ktorý v ňom žije s rodinou.

© Autorské práva vyhradené

166 debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #vila #alexander rezeš