Polícia chytila dvojicu, ktorá mala vykrádať byty po celom Slovensku

Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici včera v nočných hodinách zadržali dve podozrivé osoby, po ktorých pátrali niekoľko týždňov.

11.01.2019 13:22
debata (7)

Polícia na sociálnej sieti uviedla, že k zadržaniu podozrivých osôb došlo aj vďaka výbornej spolupráce policajtov na operatívnej úrovni z viacerých krajov Slovenska; z Banskobystric­kého, Trnavského, Prešovského a Žilinského kraja.

Jedna z osôb je podľa polície dôvodne podozrivá, že páchala sériovú majetkovú trestnú činnosť v Banskobystrickom, Žilinskom a Prešovskom kraji, pričom sa jednalo o krádeže vlámaním do bytov a rodinných domov.

„Desiatky policajtov kriminálnej polície z uvedených krajov strávili v službe množstvo hodín už počas vianočných sviatkov, záveru roka 2018, ako aj v novom roku, aby zabránili páchaniu tejto trestnej činnosti, ktorá je pre občana tak závažným zásahom do súkromia. Do úvahy pripadá vykradnutých najmenej 25 bytov v 8 okresoch 3 krajov,“ píše sa na sociálnej sieti.

Okrem páchania majetkovej trestnej činnosti má mať dvojica na svedomí aj drogovú trestnú činnosť pri ktorej bola aj zadržaná. So zadržanými osobami vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony, preto podrobnejšie informácie polícia zverejní, keď to dôkazová situácia dovolí.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #vykrádači