Matovič dostal od prezidentských kandidátov košom

Predseda obyčajných ľudí Igor Matovič pozval prezidentských kandidátov Roberta Mistríka, Zuzanu Čaputovú a Františka Mikloška na rokovanie o vzájomnej podpore. Jeho zámerom je, aby kandidoval jeden z nich. Zdá sa však, že dostane košom. Opoziční kandidáti sa spájať nechcú. Opozičný tábor môže navyše rozdrobiť aj Veronika Remišová, ktorá sa k svojej kandidatúre chystá vyjadriť vo štvrtok.

16.01.2019 18:25
igor matovič Foto: ,
Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič.
debata (187)

Výzva na spojenie síl padla zo strany OĽaNO už druhýkrát. Robert Mistrík, ktorý kandiduje ako nezávislý s podporou SaS a strany Spolu považuje túto tému za dôležitú, ale nie aktuálnu. „V médiách v týchto dňoch zaznelo, že kandidáti demokratickej opozície plánujú v kampani pokračovať až do konca. Tým pádom toto stretnutie stráca zmysel, no verím, že nakoniec sa všetci aktéri rozhodnú zodpovedne,“ reagoval na Matovičov návrh.

„Pred voľbami by mali občania predovšetkým spoznať hodnoty, postoje a názory jednotlivých kandidátov. Diskusia o odstúpení ktoréhokoľvek kandidáta na začiatku kampane je nedôstojná funkcii a postaveniu prezidenta,“ zdôraznil František Mikloško (nezávislý) s tým, že pozvanie na schôdzku nedostal.

Podpredsedníčka strany Progresívne Slovensko Zuzana Čaputová hovorí, že o zámere Matoviča čítala len v médiách. „Zatiaľ som žiadne pozvanie na rokovanie nedostala. Nebránim sa debate, najmä ak bude o tom, ktorý z kandidátov a kandidátok je ľudsky a odborne najviac vhodný zastávať tento post,“ zdôraznila Čaputová. Vzdávať kandidatúru sa nechystá. „Momentálne na to nevidím dôvod,“ uviedla.

OĽaNO zrejme nakoniec postaví vlastného kandidáta. Od začiatku sa hovorilo o predsedníčke ich parlamentného klubu Veronike Remišovej. „Áno, zajtra oznámim svoje stanovisko,“ reagovala na otázku, či bude v takomto prípade kandidovať a dokedy sa rozhodne.

Prvé kolo volieb bude 16. marca.

VIDEO: Čo prinesú prezidentské voľby. Pozrite si vo videu TV Pravda názor komentátora Pravdy Petra Javůrka.

Video

© Autorské práva vyhradené

187 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Veronika Remišová #prezidentské voľby 2019