Kalavská sa stretla s vedením Neurochirugickej kliniky UNB

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská sa vo štvrtok stretla s vedením Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ako aj s vedením Neurochirurgickej kliniky UNB kvôli technickému vybaveniu. "Ako ministerke zdravotníctva mi vždy ide v prvom rade o kvalitnú zdravotnú starostlivosť o pacienta, ako aj o adekvátne podmienky na prácu pre lekárov a ďalších zdravotníckych pracovníkov," povedala šéfka rezortu zdravotníctva. Ministerstvo robí podľa nej všetko preto, aby požadované technické vybavenie bolo dodané čo najskôr.

17.01.2019 18:54
kalavská Foto: ,
Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.
debata (5)

Generálny riaditeľ Inštitútu zdravotnej politiky rezortu zdravotníctva Martin Smatana zároveň ubezpečil vedenie kliniky o tom, že intenzívne pracujú na dodaní novej prístrojovej techniky. „Úvodom februára by mala mať klinika operačný stôl a v horizonte najbližších mesiacov aj nové neuronavigácie s plným vybavením s elektromagne­tickým modulom vrátane plného vybavenia,“ vysvetlil Smatana.

Šéfka rezortu zdravotníctva zároveň zdôraznila, že vedenie kliniky je plne zodpovedné za jej chod a v prípade problémov treba veci riešiť s vedením Univerzitnej nemocnice. Na čele zdravotníckeho zariadenia aj z dôvodu nespokojnosti s rýchlosťou obstarávania novej prístrojovej techniky a zdĺhavosti doručovania nových prístrojov na pracoviská nastala na jeseň minulého roka zmena vtedajšieho vedenia.

Ministerka Kalavská tiež uviedla, že považuje slobodu vo vyjadrovaní za automatickú, a preto nikomu nebráni vyjadriť svoj názor. „Zároveň ale považujem za dôležité, aby sme veci riešili konštruktívne a nestresovali spoločnosť,“ povedala šéfka rezortu zdravotníctva.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #UNB #Andrea Kalavská #neurochirurgická klinika