O Glváčovi musí rozhodnúť vedenie Smeru, uviedol Erik Tomáš

O tom, či bude mať podpredseda Národnej rady SR Martin Glváč (Smer) naďalej dôveru strany Smer, musí rozhodnúť jej predsedníctvo po tom, čo si vypočuje Glváčovo vysvetlenie v prípade medializovanej komunikácie s Alenou Zs., podozrivou z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to uviedol poslanec Národnej rady SR za Smer Erik Tomáš.

20.01.2019 15:15
pracovny snem strany smer, Pellegrini, glvac, Foto: ,
Vľavo premiér Peter Pellegrini a podpredseda NR SR Martin Glváč.
debata (347)

Zdôraznil tiež, že pravdivosť uniknutých informácií z vyšetrovateľského spisu nie je zatiaľ potvrdená. „Stále ide o údajnú komunikáciu, nechajme preto na orgánoch činných v trestnom konaní, aby vec preverili, a to i z hľadiska bezpečnostných rizík,“ uviedol zároveň i na margo výziev, aby premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) odvolal Glváča z funkcií, ktoré zastáva. Tomáš si zároveň myslí, že by sa mala venovať rovnaká miera pozornosti všetkým politikom, o ktorých sa preukázalo, že s Alenou Zs. v minulosti komunikovali.

Predseda strany Sme rodina Boris Kollár, ktorý sám priznal niekdajšie spojenie s Alenou Zs., spochybnil Glváčove vyjadrenia, že svoju komunikáciu koordinoval cez tretie strany a diala sa aj s vedomím bezpečnostných zložiek. „To mi tak naozaj nepripadá, vyhlásil v súvislosti s intímnym obsahom správ. Čo sa týka jeho komunikácie s podozrivou, pripomenul, že sa k nej sám priznal ako ku kontaktu medzi súkromnými osobami, ktorý sa skončil predtým, ako vstúpil do politiky. "Ako politik som s ňou nekomunikoval,“ zdôraznil Kollár.

347 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Glváč #Erik Tomáš #Alena Zs.