V prípade bitky v Košiciach obvinila polícia dve mladistvé

Polícia obvinila z prečinu výtržníctva dve mladistvé osoby, a to dievčatá vo veku 15 a 16 rokov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Ide o prípad týkajúci sa zverejneného videa zo začiatku januára, na ktorom je zachytená bitka mladých dievčat, pričom ich sledujú a povzbudzujú desiatky rovesníkov.

23.01.2019 16:21
debata (4)

„Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mladšia z obvinených sa po predchádzajúcej dohode, uskutočnenej prostredníctvom sociálnych sietí, stretla 5. januára tohto roku s 12-ročnou maloletou osobou a pred väčším počtom mladých ľudí sa za budovou jednej z bánk v Košiciach začali vzájomne fyzicky napádať do rôznych častí tela. Po skončení fyzického napádania k maloletej pristúpila staršia z obvinených dievčat, ktorá maloletú osobu zhodila na zem a tam ju fyzicky napadla,“ uviedla hovorkyňa s tým, že po tomto konaní nedošlo k zraneniam, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie.

Ivanová ďalej pripomenula, že za uvedený skutok je stanovená trestná sadzba šesť mesiacov až tri roky, v prípade mladistvých osôb sa trestná sadzba znižuje na polovicu. „Keďže tretia zo zúčastnených osôb je osobou maloletou, takúto osobu nie je možné v zmysle Trestného poriadku trestne stíhať,“ dodala.

V súvislosti s týmto prípadom vyšetrovateľ Policajného zboru naďalej vykonáva potrebné procesné úkony, prebieha znalecké dokazovanie a prípad polícia naďalej vyšetruje.

VIDEO: Bola bitka dievčat šikana alebo organizovaný zápas? Prečo sa vôbec dve tínedžerky bili pred divákmi? Brali za to peniaze? Na otázky odpovedal (7.1.) pre TV Pravda preventista, ktorý sa roky venuje preventívnym programom aj na školách, Miroslav Schlesinger. Podľa neho sa trestného činu dopustili aj diváci, ktorí mali ohlásiť trestný čin výtržníctva.

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #bitka