Ministerstvo vnútra zaregistrovalo novú politickú stranu Doprava

Ministerstvo vnútra zaregistrovalo novú politickú stranu Doprava, ktorú založili bývalí politici SDKÚ-DS. Ustanovujúci kongres sa uskutoční 9. februára. Strana chce kandidovať do májových eurovolieb. Informoval o tom zakladateľ Ondrej Matej, ktorý bol v minulosti poslancom NRSR za SDKÚ-DS a založil Inštitút pre dopravu a hospodárstvo (IDH).

24.01.2019 13:46
ministerstvo vnútra, mv sr, budova Foto: ,
Na archívnej snímke budova Ministerstva vnútra SR.
debata (23)

„Dnes bola do registra politických strán zapísaná strana DOPRAVA, čím sa zavŕšil proces jej vzniku. Jej vedenie vzíde z ustanovujúceho kongresu, ktorý sa bude konať v sobotu 9. februára. O dôveru občanov sa budeme prvýkrát uchádzať v máji 2019 vo voľbách do Európskeho parlamentu,“ uviedol Matej.

Doprava chce menej štátu v každodennom živote ľudí a firiem. Mieni presadzovať zníženie daňovo-odvodového zaťaženia aj zrušenie odvodov zamestnávateľov. Sociálne balíčky odmieta a chce viac podporovať rodiny. Bojovať s korupciou chce strana znížením prerozdeľovania verejných peňazí na minimum.

Chce predložiť voličom ponuku v podobe Nové Slovensko po roku 2020. Miesto Slovenska vidí strana v Európskej únii. Spolupracovať chce so všetkými, ktorí zdieľajú podobné názory a hodnoty. „Sme otvorení spolupráci s kýmkoľvek, kto spĺňa naše hodnotové princípy,“ povedal nedávno Matej. Doprava odmieta spoluprácu s komunistami a fašistami.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #registrácia #politická strana