Šialenstvo na cestách. Po troch policajných naháňačkách v Bratislave ďalšia v Žiline

Po troch policajných naháňačka zasahovali policajti aj v Žiline. Vodič poškodil päť aút a fasádu budovy. Test na alkohol bol negatívny, policajti čakajú na výsledky, či nebol pod vplyvom iných látok.

25.01.2019 22:00 , aktualizované: 26.01.2019 20:43
debata (103)

Hazardér z Bratislavy môže dostať až 15 rokov

Vodič auta unikajúceho polícii v Bratislave môže byť odsúdený až na 15 rokov odňatia slobody. Vyhodnotením zabezpečených dôkazov vyšetrovateľ zmenil právnu kvalifikáciu skutku na obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. Polícia o tom v sobotu podvečer informovala na svojej stránke na sociálnej sieti.

„Vyhodnotením zabezpečených dôkazov vyšetrovateľ zmenil právnu kvalifikáciu skutku na obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za takéto konanie v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov,“ informovala v sobotu podvečer polícia.

V priebehu ani nie týždňa policajti v hlavnom meste mali po tretíkrát plné ruky práce s vodičom, ktorý odmietol zastaviť na výzvy polície a pred mužmi zákona unikal. Zarážajúce je to, že vodič unikal za bieleho dňa v dopravnej špičke.

„Takéhoto ******* ste ešte nevideli. Nijako inak sa nedá opísať to, čo predviedol tento "vodič“ za bieleho dňa v Bratislave. Za hustej premávky jazdil v protismere, narazil do auta, takmer sa čelne zrazil s policajtmi," uvádza na svojom facebooku policajný zbor.

VIDEO: Pozrite si policajnú naháňačku v Bratislave za bieleho dňa.

Video

Policajti najprv zastavovali vodiča motorového vozidla zn. Fiat Marea na Kohútovej ulici v Bratislave. Vodič však na výzvu policajtov nezastavil a s vozidlom začal unikať. „Policajti po celý čas prenasledovania vozidla použitím výstražného zvukového a svetelného znamenia vyzývali vodiča k zastaveniu vozidla. Vodič aj napriek tomu, výzvy policajtov nerešpektoval a bezohľadnou jazdou ohrozoval život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky,“ uvádzajú policajti.

Hazardér pri svojej jazde dokonca na Trenčianskej ulici do stojaceho vozidla. Unikajúce vozidlo sa policajtom podarilo zastaviť v blízkosti železničného priecestia na Ivanskej ceste.

Skončil v priekope

Policajti len vo štvrtok zverejnili video z naháňačky vodiča, ktorý unikal na vozidle Volkswagen. Pri zastavovaní vodiča dokonca použili varovné výstrely, aby vodič napokon skončil so svojim autom v priekope.

TV Pravda: Štvrtková naháňačka policajtov s vodičom v Bratislave.
Video

TV Pravda: Len nedávno sa udial ďalší prípad, kedy vodič v Bratislave polícii unikal rýchlosťou 150 km/h. Tento týždeň v pondelok ho súd odsúdil v superrýchlom konaní na dva roky. Previnilec sa odvolal.

Video

© Autorské práva vyhradené

103 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #polícia