Vláda schválila rekonštrukciu Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici

Vláda na dnešnom rokovaní schválila rekonštrukciu Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, a to vo výške viac ako 100 miliónov eur. Informáciu po rokovaní vlády priniesol na tlačovej konferencii premiér Peter Pellegrini.

30.01.2019 12:20 , aktualizované: 13:49
SR Bratislava Pellegrini Vyhlásenie Výročie BAX Foto: ,
Predseda vlády SR Peter Pellegrini.
debata (7)

„Je v súlade s rozhodnutím vlády, že v Banskej Bystrici, Bratislave a v Košiciach majú byť tie najšpičkovejšie koncové zdravotné strediská,“ vyjadril sa premiér. Dokončenie rekonštrukcie sa očakáva v roku 2023.

„Chceme, aby naši pacienti dostali adekvátnu zdravotnú starostlivosť v pekných priestoroch. Je pre nás podstatné, že rekonštrukcia prebehne za plnej prevádzky, pacient nebude vnímať žiadne obmedzenie,“ doplnila ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

Ministerka uviedla, že pri nákupoch zdravotníckej techniky, ako aj pri rekonštrukciách postupujú efektívne. „Začali sme zvrchu, zhora, keď sme si presne povedali, ktoré nemocnice v ktorých mestách musia byť špičkové, či už v Bratislave, Košiciach, Martine, Banskej Bystrici, aby pacient z regiónov, z každej jednej dediny, mal nárok na kvalitnú špičkovú zdravotnú starostlivosť,“ priblížila Kalavská.

Riaditeľka Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníková ešte koncom decembra avizovala, že rekonštrukcia počíta s obvodovým plášťom, strechami, výmenou okien či tepelným hospodárstvom vrátane klimatizácie. Zvýšiť sa má podľa nej aj sociálny štandard pacienta.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #Rooseveltova nemocnica