K budúcnosti Gašpara sa vyjadrím v najbližších hodinách, povedala Saková

Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer) dá v najbližších hodinách vedieť, či bývalý policajný prezident Tibor Gašpar ostane jej poradcom, alebo nie. Povedala to v pléne Národnej rady SR.

30.01.2019 16:43
Denisa Saková Foto: ,
Ministerka vnútra Denisa Saková.
debata (56)

O tom, že Gašpar mal nechať cez podriadeného lustrovať zavraždeného novinára Jána Kuciaka, špekulovať nechcela. Saková zdôrazňuje, že informácie má len z médií. „Ja nie som orgán činný v trestnom konaní. Počkám si na výsledky vyšetrovania, potom sa k tomu vyjadrím,“ dodala.

Gašpar odmieta, že by dal príkaz na lustrovanie novinára Kuciaka v policajnej databáze. Informoval o tom v stredu premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). O tom, či má zostať poradcom ministerky vnútra, v súčasnosti polemizovať nechcel. Šéfke rezortu vyjadril svoju podporu.

„Pokiaľ sa nepotvrdia zverejnené informácie, je na ministerke, ktorá si musí riešiť, kto je v jej okolí, kto jej radí a v akej oblasti. Samozrejme, ak by sa potvrdilo, že akákoľvek osoba je nejakým spôsobom zapletená do takýchto aktivít, ktoré by mali byť v rozpore so zákonom, tak potom ministerka musí prijať nejaké personálne otázky. Ja dnes nechcem odkazovať pani ministerke ani bývalému prezidentovi, kde má a nemá byť,“ povedal Pellegrini. Podľa svojich slov sa na utorkovom (29.1.) stretnutí so Sakovou tejto témy nedotýkali ani k nej nevidel žiadne dokumenty.

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Gašpar #Denisa Saková #vražda novinára Jána Kuciaka