Lucia Kurilovská sa vzdala kandidatúry na ústavnú sudkyňu

Profesorka Lucia Kurilovská sa vzdala svojej kandidatúry na ústavnú sudkyňu. Na tento post ju navrhol dekan Právnickej fakulty UK Eduard Burda.

04.02.2019 18:26
debata (47)
VIDEO: Lucia Kurilovská ešte 24.1. vysvetľovala svoju kandidatúru nasledovne.
Video

„V pondelok som odniesla stiahnutie kandidatúry do Národnej rady adresované pánovi predsedovi,“ potvrdila pre Pravdu. Podľa jej slov bolo dôvodov tohto rozhodnutia viac, podrobne ich konkretizovať nechcela.

„Ako to celé prebieha, ako sa okolo toho príliš veľa konšpiruje a špekuluje, ale tiež mimovládne mienkotvorné organizácie si skôr hľadali určité výhrady voči mojej osobe. Ocitla som sa v skupine uchádzačov, ktorí sú prijateľní len s výhradou. Jednou mimovládnou organizáciou bola zverejnená tabuľka, kde boli hodnotení uchádzači na základe určitých kritérií. Ja jediná som tam nebola, takže ani v zásade neviem, aké sú výhrady,“ povedala Kurilovská.

TV Pravda: O post ústavného sudcu sa uchádzal aj Radoslav Procházka, ktorý pokračuje v trapasoch. Pozrite si ako sa zrodila jeho kandidatúra (vysielané 25.1.2019)

Video

Zároveň dodala, že samotné vypočutie kandidátov bolo veľmi profesionálne a korektné a mala z neho dobrý pocit.

Počas svojho vypočúvania pred ústavným výborom, ktoré sa konalo 24. januára 2019, vyjadrila svoj súhlas s registrovanými partnerstvami, tiež je presvedčená, že žena má mať právo v plnej miere rozhodovať o svojom tele, a nie je zástankyňou eutanázie.

Na ústavnom súde chcela chrániť najmä základné práva a slobody ľudí a chcela sa snažiť, keby sa ústavný súd viac otvoril ľuďom.

TV Pravda: Danko je silnejší ako Kiska, prezident hrá pri ústavných sudcoch až druhé husle (vysielané 24.1.2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

47 debata chyba
Viac na túto tému: #Ústavny súd #Lucia Kurilovská