Prezident Kiska mimoriadne vystúpi v NRSR k voľbe ústavných sudcov

Prezident SR Andrej Kiska mimoriadne vystúpi vo štvrtok v Národnej rade (NR) SR k voľbe kandidátov na sudcov Ústavného súdu (ÚS) SR. TASR informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

06.02.2019 17:15
andrej kiska Foto: ,
Prezident SR Andrej Kiska
debata (170)

„Prezident Andrej Kiska požiadal o mimoriadne vystúpenie v Národnej rade Slovenskej republiky vo štvrtok 7. februára o 10.00 h k voľbe kandidátov na sudcov Ústavného súdu Slovenskej republiky,“ uviedol Lipták.

Úlohou poslancov je zvoliť 18 kandidátov, z ktorých si prezident vyberie deväť nových ústavných sudcov. Tým doterajším sa končí funkčné obdobie v polovici februára. Rozprava predchádzajúca voľbe kandidátov na ústavných sudcov začne vo štvrtok 7. februára popoludní po Hodine otázok a interpeláciách. Pôvodne bola naplánovaná na 30. januára, ale už minulý týždeň ju poslanci presunuli na 6. februára a teraz ju odsunuli opäť.

TV Pravda: O ústavný súd vždy prebieha politický boj, tvrdí Lucia Berdisová z Ústavu štátu a práva SAV. Vo videu pre TV Pravda odporúča politikom čo majú urobiť, aby súd v Košiciach zostal funkčný. (vysielané 24.1.2019)

Video
170 debata chyba
Viac na túto tému: #Ústavny súd #Andrej Kiska