Grendel odstupuje z funkcie predsedu hnutia NOVA

Gábor Grendel odstupuje z funkcie predsedu hnutia NOVA. Oznámil to na sociálnej sieti. Dôvodom sú odlišné predstavy o strategických krokoch hnutia.

13.02.2019 11:05
gábor grendel Foto: ,
Gábor Grendel.
debata (34)

„Rozhodujúca väčšina vedenia má o strategických krokoch nášho hnutia odlišnú predstavu, čo rešpektujem. Z pozície predsedu však nemôžem za tieto rozhodnutia niesť zodpovednosť,“ uviedol.

V radoch NOVA je podľa Grendelových slov dostatok schopných ľudí, ktorí, ako tvrdí, „dokážu dôstojne reprezentovať hodnoty, na ktorých sme spolu s Danielom Lipšicom NOVA vybudovali“.

Jednou výrazných osobností NOVA je europoslankyňa Jana Žitňanská. Tá sa rozhodla, že už nebude kandidovať do Európskeho parlamentu. Na otázku, či bude novou predsedníčkou, uviedla, že o situácii v hnutí bude diskusia.

Nová väčšina (NOVA) je politické hnutie, ktoré ministerstvo vnútra zaregistrovalo 25. októbra 2012. Jeho lídrom bol vtedy Lipšic. NOVA sa pred parlamentnými voľbami v roku 2016 spojila na kandidačnej listine s hnutím OĽaNO. V parlamente pôsobia v klube OĽaNO. Grendel bol predsedom od júna 2017.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Gábor Grendel