Rozkol v Smere pre vyjadrenia premiéra podľa Erika Tomáša nehrozí

Smer berie na vedomie osobný názor premiéra Petra Pellegriniho (Smer), na zasadnutí klubu strany mu bude vysvetlený postoj poslancov pri voľbe kandidátov na ústavných sudcov. Uviedol to poslanec parlamentu Erik Tomáš (Smer) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

16.02.2019 14:04
parlament, tomas Erik Foto: ,
Poslanec strany Smer Erik Tomáš
debata (270)

„Ako to v Smere býva zvykom, tieto veci si vydiskutujeme vo vnútri strany. Sme dostatočne skúsení a rozumní, aby sme túto tému zvládli,“ povedal Tomáš v reakcii na Pellegriniho. Ten vyhlásil, že nesúhlasí s postupom klubu Smer pri štvrtkovej (14. 2.) voľbe kandidátov na ústavných sudcov.

Premiéra si chcú podľa Tomáša pozvať na zasadnutie poslaneckého klubu. „My, poslanci, mu veľmi radi objasníme a vysvetlíme náš postoj a postup pri procese voľby kandidátov na ústavných sudcov. Nejde o žiadny rozkol v strane Smer,“ doplnil.

„Je len čistou teóriou postavenou na hlinených nohách, že Robert Fico ešte bude kandidovať, pretože vieme, čo povedal pán prezident,“ vyhlásil poslanec v súvislosti s nadchádzajúcou marcovou voľbou kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR.

TV Pravda: Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer) nie je spokojný so situáciou, ktorá vznikla okolo Ústavného súdu SR. Prečo? (vysielané 15.2.2019)

Video
270 debata chyba
Viac na túto tému: #Ústavny súd #Peter Pellegrini #Erik Tomáš