Kiska by mal pre daňovú kauzu zvážiť, či bude ďalej v politike, hovorí politológ

Daňová kauza Andreja Kisku je o to závažnejšia, že súvisí s financovaním kampane, teda demokratickým výberom kandidátov, hovorí politológ Juraj Marušiak z Ústavu politických vied SAV. Podľa neho vyjadrovanie Kisku ku kauze svedčí o tom, že "osobnostne do funkcie hlavy štátu nedorástol."

20.02.2019 15:47
debata (392)

VIDEO: Pre Kisku by nemalo byť prijateľné, aby dôsledky kauzy znášal manažér jeho firmy, hovorí pre TV Pravda politológ Juraj Marušiak. Kiska bol vlastníkom a on bol aj prezidentským kandidátom. Určite by mal zvážiť svoje ďalšie zotrvanie v politike, dodáva. Viac si pozrite vo videu.

Video

Politológ reagoval na fakt, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila z daňového podvodu konateľa firmy KTAG Eduarda K. Danú firmu spoluvlastní prezident Andrej Kiska so svojím bratom. NAKA koná v súvislosti s kauzou účtovania trištvrte milióna eur na Kiskovu prezidentskú kampaň v roku 2014. Ide vratku DPH aj účtovanie daní z príjmov, na ktorom sa dohodli Kiska s bratom. Kauzu NAKA prevzala pred necelým rokom. Na verejnosť sa dostala v roku 2017.

Kiska v utorok na kauzu reagoval takto: „Vydierať a zastrašiť sa nenechám, viac vám k tomu poviem vo štvrtok,“ napísal Kiska na sociálnej sieti.

Predseda Smeru Robert Fico v stredu povedal, že Kiskova daňová kauza ukázala, že vo volebnej kampani pred prezidentskými voľbami v roku 2014 nemali kandidáti rovnaké podmienky.

© Autorské práva vyhradené

392 debata chyba
Viac na túto tému: #politológ #Juraj Marušiak #kiskova daňová kauza