Lídrom kandidátky SNS do eurovolieb je Jaroslav Paška

Lídrom kandidačnej listiny SNS pre májové voľby do Európskeho parlamentu bude Jaroslav Paška. Nasledujú Karol Farkašovský, Karol Konárik ml., predseda mládežníckej organizácie SNS Maroš Pavlovič a syn Alexandra Dubčeka Pavol Dubček. Oznámil to v stredu na tlačovej konferencii predseda SNS a Národnej rady SR Andrej Danko. SNS volá po reforme Európskej únie (EÚ).

20.02.2019 16:04
danko, Foto: ,
Andrej Danko.
debata (5)

Líder národniarov deklaroval proeurópske smerovanie a podporu Európskej únii, ako súčasť vyvážených vzťahov Slovenska so Západom i Východom, zdôraznil však i potrebu reformy EÚ.

Uviedol, že kandidátku do eurovolieb volila strana tak, aby bola vyvážená. „Tak, ako za našimi ministrovi, i za našimi kandidátmi do EP si stojím,“ uviedol Danko. Výber lídra bol jednoznačný. „Jaroslav Paška už dokázal svoje schopnosti v europarlamente, je to človek, ktorý nikdy nezabúdal na Slovensko,“ zdôraznil pripomínajúc, že poslanci EP musia byť ľudia, ktorí nemajú záujem iba o vysokú odmenu, ale aj o prácu v prospech Slovenska.

Zvýraznil i prítomnosť Pavla Dubčeka, syna vedúcej osobnosti obrodného procesu Pražskej jari na kandidátke SNS do EP. Podľa Danka i Dubčekov vstup do SNS zvýrazňuje záujem strany o sociálny rozmer svojej politiky.

Voľby do europarlamentu budú na Slovensku 25. mája, obyvatelia budú voliť 14 europoslancov. Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #eurovoľby