SNS a koalícia sú podľa Danka pod tlakom a vystavení nespravodlivosti

Slovenská národná strana ako aj vládna koalícia sú vystavené neoprávnenému tlaku a nespravodlivosti, uviedol predseda národniarov Andrej Danko s tým, že príkladom toho je opozičná kritika ministerky školstva Martiny Lubyovej alebo napríklad rozruch okolo údajného plagiátorstva pri jeho rigoróznej práci.

20.02.2019 17:15
Andrej Danko Foto: ,
Predseda SNS Andrej Danko.
debata (33)

„To sa týka aj dnešného protestu farmárov,“ povedal s tým, že zástupcovia poľnohospodárov vydierajú a presadzujú veci, ktorým často nerozumejú. „S malými farmármi nemajú nič,“ vyhlásil s tým, že ich prítomnosť v hlavnom meste je zameraná na bičovanie emócií. „Sú politicky spojení z opozičnými stranami,“ skonštatoval.

Podľa Danka je ministerka Lubyová zničená politikárčením okolo jej rezortu a opozícia, napríklad poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová, si o ňu neoprávnene „otiera ústa“. V prípade plagiátorstva sa podľa Danka zase treba pozrieť na prácu Igora Matoviča, ktorá je jasným plagiátom. „Ja dnes verejne hovorím, že jedna z najväčších schránkových firiem je OĽaNO, ktorá nemá ani sídlo,“ povedal s tým, že milióny, ktoré hnutie dostalo za výsledky vo voľbách, išli do „vreciek Matovičových firiem“.

„Ani jeden ste sa nepýtali, prečo si predlžoval živnosť. Spýtajte sa, aký mal zostatok pohľadávok,“ povedal Danko. Dodal, že keď pozastavoval svoju advokátsku činnosť, musel zdaniť všetky vstavené pohľadávky. „Tak asi to je dôvod, ktorý mu stal za tento cirkus,“ dodal Danko na adresu Matoviča.

Súčasné trendy v spoločnosti podľa Danka smerujú k tomu, že môže vzniknúť vláda ľudí, ktorí nevedia, čomu šéfujú. „Presne Sulík, Matovič, Kollár vniesli do politiky túto psychopatiu a ak toto raz ovládne štát, tak pán boh s nami,“ dodal.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Andrej Danko