Pacient Schuster halušky nakoniec nedostal

Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) navštívil prezident Andrej Kiska. Využil svoju návštevu Košíc a stretol sa s exprezidentom Rudolfom Schusterom, ktorý je v nemocnici hospitalizovaný.

21.02.2019 22:56
schuster Foto:
Exprezident Slovenska Rudolf Schuster
debata (6)

„Pán Schuster je plný energie a rozčuľuje sa nad politikou. Bolo to veľmi príjemné stretnutie. Som veľmi rád, že sa mu darí dobre napriek tomu, že ten zásah bol v poslednej chvíli. Pýta sa už domov,“ uviedol Kiska po stretnutí so Schusterom.

Poznamenal, že ho mrzela jedna vec, a to, že nemohol exprezidentovi priniesť do nemocnice halušky.

„Viem, že ich má rád, ale lekári a hygienici mi to nedovolili. Priniesol som preto krásny turistický vak na ďalšie jeho túry a výlety,“ konštatoval prezident, ktorý tesne po operácii Schustera telefonoval s jeho dcérou Ingrid a spolu diskutovali aj o tom, aké pocity mal Kiska pred dvoma rokmi.

„Môj otec mal pred dvoma rokmi podobnú operáciu. Veľmi sme to prežívali a báli sa, ako to bude znášať. Dnes už behá ako kamzík a pán Schuster je taký istý prípad. Držím mu palce a nech je čo najskôr doma, aby sme mohli opäť počuť jeho spev a aby mohol znova chodiť po horách,“ dodal Kiska.

Exprezidenta Schustera v stredu preložili z jednotky intenzívnej starostlivosti na Kliniku srdcovej chirurgie.

„Stav pána prezidenta je veľmi dobrý, s pooperačným priebehom sme spokojní," uviedol generálny riaditeľ VÚSCH František Sabol.

Rudolf Schuster sa 14. februára náhle podrobil operácii srdca. Operačný tím chirurgov z kliniky pod vedením Sabola vykonal aortokoronárne bajpasy v mimotelovom obehu. Exprezident bol po operácii na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, neskôr na jednotke intenzívnej starostlivosti.

TV Pravda: Len niekoľko hodín po narodeninovej oslave a krste knihy sa exprezident Rudolf Schuster musel podrobiť operácii srdca. Premiér Peter Pellegrini ho navštívil v nemocnici a prezradil, že „pán prezident už riadi celé oddelenie“.

Video

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #srdce #hospitalizácia #Andrej Kiska #Rudolf Schuster