Fico: Kalábrijská prokuratúra nemá informácie o telefonáte s Vadalom

Talianski prokurátori kategoricky vylúčili, že by kalábrijská prokuratúra mala akúkoľvek informáciu o telefonáte Antonina Vadalu s Robertom Ficom. Uviedol to predseda Smeru Fico na tlačovej konferencii v Bratislave. Expremiér očakáva od médií ospravedlnenie.

22.02.2019 16:07
debata (74)

„Taliansky národný prokurátor a kalábrijský regionálny prokurátor kategoricky potvrdili a vylúčili, že by kalábrijská prokuratúra mala akúkoľvek informáciu o telefonáte pána Vadalu s Robertom Ficom. A keby takúto informáciu mali, tak by ju nikdy nedali médiám,“ citoval Fico z materiálu od Talianov. Informácie podľa vlastných slov zisťoval legálnou diplomatickou cestou.

„Naše zastupiteľstvo v Ríme komunikovalo s orgánmi činnými v trestnom konaní. Čiže nemajú takú informáciu a keby mali tak ich neposkytnú médiám,“ uviedol pre Pravdu hovorca rezortu diplomacie Boris Gandel.

Taliansky denník La Repubblica priniesol informácie, podľa ktorých talianska prokuratúra v roku 2012 zistila, že taliansky podnikateľ Antonino Vadala telefonoval s vtedajším premiérom SR Robertom Ficom (Smer). Podľa Fica išlo o „kačicu“.

Poslanec Národnej rady SR Ondrej Dostál (šéf mimoparlamentnej OKS) podal na Generálnu prokuratúru SR podnet na prešetrenie informácií o telefonáte medzi Antoninom Vadalom a Robertom Ficom „a ďalších informácií svedčiacich o prepojeniach Vadalu s predstaviteľmi štátnych orgánov Slovenskej republiky zneužívaných na krytie páchania drogovej trestnej činnosti“.

74 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Antonino Vadalà