Exprezident Schuster ide domov

Nemocnicu opustil podvečer exprezident Rudolf Schuster. Jeho zdravotný stav je podľa lekárov dobrý a doliečovať sa môže doma.

22.02.2019 18:46 , aktualizované: 21:43
debata (6)
Video

„Bývalý prezident kompletne rehabilituje a po prepustení do domácej liečby absolvuje pravidelné kontroly v ústave,“ informoval prednosta a generálny riaditeľ Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) František Sabol.

Z nemocnice, podľa jeho slov, odchádza len podmienečne, ale s dobrým pocitom.

„Budem chodiť na kontroly, ale už budem doma. Teším sa na rodinu, syna, dcéru, vnučky, pravnučku. Budem relaxovať, začnem s písaním, mám rozrobenú prácu,“ uviedol pri odchode Schuster.

Počas hospitalizácie ho navštívili predseda vlády Peter Pellegrini a prezident Andrej Kiska a obaja po stretnutí zhodne uviedli, že Schuster je napriek vážnemu zákroku plný energie. Schustera hospitalizovali vo VÚSCH vo štvrtok 14. februára, len deň po tom, čo krstil svoju knihu a spieval obľúbené pesničky.

Rudolf Schuster sa náhle podrobil operácii srdca. Operačný tím chirurgov z kliniky pod vedením Sabola vykonal aortokoronárne bajpasy v mimotelovom obehu. Exprezident bol po operácii na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, neskôr na jednotke intenzívnej starostlivosti a napokon na Klinike srdcovej chirurgie.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #operácia #Rudolf Schuster