VIDEO: Opozícia Kisku používa ako handru a koná účelovo, tvrdí Baránek

Prezident Andrej Kiska ignoruje zákony, ak odmieta podať trestné oznámenie za vydieranie, myslí si politický analytik Ján Baránek. Opozícia na adresu Kisku nešetrí kritikou. Opakuje, že podozrenia z daňových machinácií treba vyšetriť a ak sa potvrdia, posiela prezidenta do politického dôchodku. Opozícia Kisku používa ako handru a koná účelovo, tvrdí Baránek. Pozrite si viac vo videu TV Pravda.

25.02.2019 17:09
debata (105)

VIDEO: Prečo sa zmenil postoj opozície voči hlave štátu? Ide len o to, že Kiska nevie vysvetliť daňový škandál pri financovaní kampane? A aká je politická budúcnosť Kisku po odchode z prezidentského paláca? Na otázky TV Pravda odpovedal politický analytik Ján Baránek.

Video
Ide o kauzu financovania prezidentskej kampane v roku 2014 Kiskovou firmou KTAG. Polícia v danej veci obvinila konateľa KTAG Eduarda K. z daňového podvodu v prípade vratiek DPH. Kiska si myslí, že keď nebude mať imunitu, obvinený bude aj on. Na účtovaní sa dohodol Kiska s bratom, ako druhým spolumajiteľom, čo priznal Kiska už dávnejšie.

Kiska teraz tvrdí, že obvinenie má byť pomstou Roberta Fica za to, že ho nevymenoval za ústavného sudcu. Fico to odmietol. Voči politizácii kauzy sa ohradila aj polícia a prokuratúra. „Podstata daňovej trestnej činnosti súvisí s neoprávneným uplatnením nároku na vrátanie nadmerného odpočtu DPH v celkovom rozsahu 155 633, 33 eur,“ informovala Generálna prokuratúra SR. Generálna prokuratúra SR tiež garantovala, že trestné stíhanie proti obvinenému Ing. Eduardovi K. je a bude vedené len zákonným spôsobom a na základe zákonných dôvodov.

© Autorské práva vyhradené

105 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Baránek #kiskova daňová kauza