Exprezident Schuster je opäť v nemocnici

Mierne zhoršený zdravotný stav exprezidenta Rudolfa Schustera si vyžiadal hospitalizáciu. Dôvodom mala byť podľa denníka Pravda zvýšená teplota v posledný februárový deň pri jeho kontrole vo Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH). Absolvoval ju po tom, čo ho prepustili z nemocnice po operácii srdca v piatok 22.februára. Lekári nechceli nič riskovať. Ak výsledky budú v poriadku, mal by sa domov vrátiť v pondelok 4.marca.

02.03.2019 21:39
debata (17)

Exprezidenta z nemocnice do domáceho liečenia prepustili pod podmienkou, že bude v stanovených termínoch dochádzať na lekárske kontroly. Schuster sa 14. februára náhle podrobil operácii srdca. Operačný tím chirurgov z kliniky pod vedením prednostu a generálneho riaditeľa VÚSCH Františka Sabola vykonal aortokoronárne bajpasy v mimotelovom obehu. Exprezident bol po operácii na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, neskôr na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Schustera počas jeho hospitalizácie vo VÚSCH navštívili Peter Pellegrini a prezident Andrej Kiska a obaja po stretnutí zhodne uviedli, že Schuster je napriek vážnemu zákroku plný energie.

Do domáceho liečenia prepustili exprezident v piatok 22.februára, pretože podľa lekárov sa už mohol doliečovať doma.

„Bývalý prezident kompletne rehabilituje a po prepustení do domácej liečby absolvuje pravidelné kontroly v ústave,“ uviedol vtedy riaditeľ VÚSCH Sabol. Sám Schuster pri odchode z nemocnice potvrdil, že z nemocnice odchádza len podmienečne, ale s dobrým pocitom.

„Budem chodiť na kontroly, ale už budem doma. Teším sa na rodinu, syna, dcéru, vnučky, pravnučku. Budem relaxovať, začnem s písaním, mám rozrobenú prácu,“ uviedol pri odchode Schuster.

TV PRAVDA: Exprezident Rudolf Schuster krstil knihu ľadom, drienkovicou a spevom

Video

TV PRAVDA: Exprezidenta Rudolfa Schustera prepustili z nemocnice

Video

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Rudolf Schuster