Zdravotný stav Schustera je dobrý, už nie je hospitalizovaný

Bývalého prezidenta SR Rudolfa Schustera v nedeľu (3. 3.) prepustili z hospitalizácie v košickom Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH).

04.03.2019 10:26
exprezident, rudolf schuster Foto: ,
Exprezident Rudolf Schuster
debata (2)

„Pán prezident Schuster išiel v nedeľu domov, mal virózu, ale je úplne v poriadku, má sa dobre. Bol už na kontrole, jeho stav je uzavretý, bez teplôt, je vo veľmi dobrej kondícii,“ uviedol v pondelok pre TASR generálny riaditeľ VÚSCH František Sabol.

Rudolf Schuster sa 14. februára vo VÚSCH náhle podrobil operácii srdca. Operačný tím chirurgov z kliniky pod vedením Sabola vykonal aortokoronárne bajpasy v mimotelovom obehu. Osemdesiatpäťročný exprezident bol po operácii na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, neskôr sa zotavoval na JIS a na klinike srdcovej chirurgie. O týždeň ho prepustili do domáceho liečenia. V minulých dňoch ho opäť vo VÚSCH hospitalizovali.

TV Pravda: Len čo oslávil guľaté 85. narodeniny a uviedol novú knihu, potrápilo exprezidenta Rudolfa Schustera srdce. 22. februára ho lekári prepustili do domácej starostlivosti. Pozrite sa, akú mal náladu. (vysielané 22.2.2019)

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rudolf Schuster #operácia srdca