Večer bude na juhozápade fúkať silný vietor

V pondelok večer bude fúkať silný vietor najmä na juhozápade Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu druhého stupňa pred vetrom pre niektoré okresy Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Informuje o tom SHMÚ na svojom webe.

04.03.2019 17:19
debata

Výstraha platí od 18.00 do 22.00 h. V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 85 – 95 kilometrov za hodinu. „Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ uviedli meteorológovia.

Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí pre niektoré okresy v Banskobystrickom kraji, Trenčianskom kraji, ale aj pre okres Poprad.

Meteorológovia upozorňujú aj na vietor na horách. Výstraha prvého stupňa platí najmä v lokalitách Vysokých a Nízkych Tatier. Nad pásmom lesa sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch 110 135 kilometrov za hodinu.

TV Pravda: Vietor v Bratislave narobil problémy aj začiatkom roka. Pozrite si, ako vyvrátil stromy. (vysielané 14.1.2019)

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #vietor #výstraha