Šefčovič: Na stretnutí s predstaviteľmi kresťanských cirkví sme našli silné hodnotové prieniky

Kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič dnes rokoval s najvyššími predstaviteľmi kresťanských cirkví a náboženských spoločností. Stretnutie vzniklo po vzájomnej dohode, pretože bolo podľa Šefčoviča potrebné prezentovať jeho hodnotový rámec.

07.03.2019 13:36 , aktualizované: 15:36
debata (216)

VIDEO: V čom sú hodnotové prieniky v názoroch Šefčoviča a predstaviteľov kresťanských cirkví a ako sa Šefčovič stavia k otázke adopcie detí homosexuálnymi pármi? Pozrite si vo videu.

Video

Šefčovič to oznámil médiám počas svojho tlačového vyhlásenia.

Zároveň dodal, že z ich spoločnej debaty vystali „silné hodnotové prieniky“. Pre Slovensko je podľa neho dôležité, aby „sme si zachovali zvrchovanosť v etických a kultúrnych otázkach a v rodinnej politike“.

Rovnako vyjadril aj svoj postoj, čo sa týka definovania rodiny a osvojovania detí homosexuálnymi pármi, ktoré verejne odmietol. „Pod pojmom manželstvo rozumiem zväzok jedného muža a jednej ženy tak, ako to stanovuje ústava. Takisto som ich informoval, že som jasne proti adopciám detí rovnakého pohlavia. Nie je to v súlade s mojím hodnotovým presvedčením,“ do­dal.

Nepriamo sa tak vyhranil voči postojom jeho protikandidátky Zuzany Čaputovej, ktorá je za registrované partnerstvá ľudí rovnakého pohlavia. V TV Pravda vo februári v relácii Ide o pravdu Čaputová na margo adopcií uviedla, že by bolo lepšie, keby dieťa nemuselo vyrastať v ústave, ale „mohli by sa o neho starať dve milujúce bytosti“.

© Autorské práva vyhradené

216 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Šefčovič #prezidentské voľby 2019