Smer dementoval správy o hospitalizácii Fica

Smer oficiálne dementoval zverejnené informácie o hospitalizácií predsedu strany Roberta Fica, informoval hovorca strany Ján Mažgút. Pán predseda sa aj v týchto chvíľach nachádza na centrále strany, dodal.

13.03.2019 12:46 , aktualizované: 13:34
Robert Fico Foto: ,
Predseda strany Smer Robert Fico
debata

Viaceré médiá priniesli informácie o hospitalizácii expremiéra v špecializovanom zariadení v Bratislave. Jeho zdravotné problémy mali byť aj dôvodom zrušenia stredajšieho rokovania koaličnej rady.

Mažgút pre Pravdu uviedol, že pod zhoršený zdravotný stav Fica sa podpísala účasť na oslavách MDŽ, ktoré v týchto dňoch vyvrcholili a na ktorých sa expremiér zúčastnil, ako aj počasie.

Koaličná rada bola podľa hovorcu Jána Mažgúta zrušená na základe dohody partnerov. Zísť by sa mala na budúci týždeň, avizoval premiér Peter Pellegrini (Smer).

Lídri Smeru, SNS a Mosta-Híd mali hovoriť o finančnej pomoci v rámci Dohody o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi americkými, či návrhoch na zmeny daní a voľbe kandidátov na ústavných sudcov. Otvorená je aj otázka nového ministra financií po Petrovi Kažimírovi, ktorý odchádza na post guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS).

Expremiérovi Ficovi na jar 2016 operovali srdce v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave. O aký zákrok išlo, doteraz oficiálne nepotvrdili.

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #operácia #hospitalizácia