Súd rozhodol, že Ministerstvo vnútra diskriminovalo Nový odborový zväz polície

Okresný súd Košice II v stredu (13. 3.) rozhodol o tom, že Ministerstvo vnútra SR diskriminovalo Nový odborový zväz polície (NOZP). MV SR (žalovaný) je podľa rozsudku povinné zdržať sa konania, ktoré by diskriminovalo NOZP (žalobca) a jeho členov a porušovalo zásadu rovnakého zaobchádzania. Informoval o tom predseda NOZP Vojtech Klučarovský.

14.03.2019 17:33
debata

„Veríme, že hanbu, ktorú si Ministerstvo vnútra SR privodilo, ešte nezväčší nezmyselným odvolávaním sa voči rozhodnutiu,“ uviedol Klučarovský.

Súd okrem iného rozhodol, že ministerstvo je povinné nahradiť žalobcovi nemajetkovú ujmu vo výške 1000 eur a ospravedlniť sa mu formou tlačovej správy svojej hlavnej internetovej stránke a aj vo svojom periodiku „Zvesti“.

„Ministerstvo vnútra SR ešte nedisponuje písomným vyhotovením rozsudku Okresného súdu Košice II. Po jeho doručení uskutoční v danej veci ďalšie právne kroky,“ uviedol rezort v reakcii na otázku, či sa proti rozhodnutiu odvolá.

Nový odborový zväz polície podal v marci 2018 žalobu na Ministerstvo vnútra (MV) SR, keďže sa domnieval, že rezort k nemu nepristupuje rovnakým spôsobom ako k iným odborovým organizáciám v rámci MV SR. NOZP vznikol 1. júla 2015. V rámci polície funguje od roku 1990 Odborový zväz polície.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #ministerstvo vnútra #Nový odborový zväz polície