Kočner vie, čo myslel pod odstránením v správe pre Haščáka, hovorí expertka

Jeden z najbohatších Slovákov Jaroslav Haščák chce polícii vysvetliť svoju komunikáciu s Marianom Kočnerom, ktorý bol nedávno obvinený z objednania vraždy. Trestne stíhaný podnikateľ mal Haščákovi len mesiac pred dvojnásobnou úkladnou vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej naznačiť, že pracuje na niekoho likvidácii. Spolumajiteľ finančnej skupiny Penta popiera, že o poprave vedel, polícii však ponúkol spoluprácu. Čo na to hovorí odborníčka na trestné právo a rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská si pozrite vo videu TV Pravda.

21.03.2019 11:00
debata (74)

Kočner mal v stredu 17. januára 2018 dopoludnia, teda len niečo viac ako mesiac pred dvojnásobnou vraždou, poslať sms správu šéfovi finančnej skupiny. „Inak pracujem na odj…ní čuráka,“ napísal údajne Kočner, na čo mu mal vzápätí Haščák odpovedať: „Povieme si, keď budeme spolu.“

VIDEO: „Obvinený vie, čo svojou správou myslel, ale ak z komunikácie priamo spáchanie trestného činu nevyplývalo, človek si to môže vysvetliť rôzne," hovorí Kurilovská. Viac si pozrite vo videu TV Pravda.

Video

Penta ovláda viaceré médiá

Penta prostredníctvom mediálnej spoločnosti News and Media Holding ovláda viaceré printové a online tituly na Slovensku. Pod značkou News and Media Holding vychádzajú lifestylové, spoločenské, odborné, ekonomické, detské a hobby tituly. Medzi najznámejšie patria týždenník Plus 7 Dní, denník Plus 1 Deň či týždenník Trend. Penta je od roku 2014 finančným partnerom vo vydavateľstvách 7 Plus, Trend Holding a Centrum Holding. O rok neskôr sa tieto vydavateľstvá zlúčili do News and Media Holdingu. Pod neho patrí napríklad aj portál medialne.trend.sk. Penta má tiež 40-percentný podiel vo vydavateľstve Petit Press, ktoré vydáva aj denník Sme či regionálne týždenníky MY.

© Autorské práva vyhradené

74 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Lucia Kurilovská #Jaroslav Haščák #vražda novinára Jána Kuciaka