VIDEO: Fico hovorí o vojne s novinármi a avizuje zmeny v mediálnom zákone

Nemám pred vami žiaden rešpekt, nebojím sa vás, som pripravený s vami zvádzať súboj, začal bývalý premiér a šéf Smeru Robert Fico tlačovú besedu, na ktorej médiá obvinil z vojny proti Smeru.

21.03.2019 14:14
debata (371)
Video

Fico novinárom vyčítal, že nie je v ich záujme hľadať pravdu. Zopakoval, že ak talianske bezpečnostné zložky v roku 2012 neodpočúvali Antonina Vadalu, nemôže existovať ani žiadna nahrávka s údajným rozhovorom medzi talianskym podnikateľom a expremiérom.

Zopakoval, že Vadalu nepoznal, nevolal s ním a žiada médiá, aby zverejnili dôkaz o údajnom telefonáte, ak ho majú. Trvá na tom, že neexistuje.

Zdôraznil, že sa nepotvrdila talianska stopa, že by mafia mala zabiť novinára Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú. Súvis medzi Úradom vlády a talianskou mafiou označil za lož s cieľom vyburcovať ľudí na námestiach.

Oznámil, že Smer využije „všetky legálne aj legitímne prostriedky na boj s médiami, až médiá prestanú robiť politiku a prestanú sa snažiť o pád tejto vlády“.

Podľa Fica médiá ovplyvnili aj prezidentskú kampaň. Spomenul titulnú stranu denníka Sme s fiktívnym hlasovacím lístkom, kde mala väčšina kandidátov nesprávne volebné čísla. Denníku vyčítal, že nedodržal zákon, neospravedlnil sa a nezverejnil opravu v rovnakom rozsahu.

Fico uviedol, že Smer sa sústredí na novelizáciu mediálneho zákona, najmä práva na odpoveď. „Nevidíme dôvod, prečo by verejné osoby nemali mať právo odpovedať na absurdity, ktoré uverejňujte na dennej báze,“ povedal Fico.

Fico hovoril o zodpovednosti vydavateľov a prevádzkovateľov internetových portálov za debaty pod článkami. Diskusie už by podľa neho nemali byť anonymné.

© Autorské práva vyhradené

371 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #prezidentské voľby 2019 #vražda novinára Jána Kuciaka