Svedok v procese s Mikulášom Černákom tvrdí, že Ján Kán nestrieľal

V procese s Mikulášom Černákom a Jánom Kánom, obžalovanými z vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka v roku 1997, na Okresnom súde v Banskej Bystrici vypovedal vo štvrtok ich niekdajší kumpán Slavomír Surový, ktorého eskortovali z väzenia.

21.03.2019 15:29
Ján Kán, Banská Bystrica Súd Mikuláš Černák... Foto: ,
Na snímke obvinený Ján Kán v budove Okresného súdu v Banskej Bystrici pred začiatkom pojednávania vraždy Poliaka Grzegorza Szymaneka19. marca 2019.
debata (8)

Surový tvrdí, že Ján Kán nestrieľal, ale druhú ranu Poliakovi zasadil nebohý vplyvný muž východoslovenského podsvetia Karol Kolárik.

Po 21 rokoch od brutálnej popravy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka sa na Okresnom súde v Banskej Bystrici začal v utorok (19.3.) proces s obžalovanými z jeho vraždy. Na doživotie odsúdený Mikuláš Černák, ktorý je stíhaný aj pre trestný čin brania rukojemníka, vinu v zmysle obžaloby priznal a všetko oľutoval. Jeho niekdajšia pravá ruka Ján Kán, ktorý je na slobode, ju popiera.

Černákov obhajca Miloš Maďar v utorok konštatoval, že sa „žiadne neočakávané skutočnosti neudiali. Mikuláš Černák v roku 2013, respektíve 2014, prestal mlčať a odvtedy sa priznáva ku všetkej trestnej činnosti, na ktorej sa zúčastnil. Tento istý postoj prejavil aj dnes na hlavnom pojednávaní.“

8 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Mikuláš Černák #Ján Kán #Grzegorz Szymanek